وعده ما: 16 آذر ساعت 16

دانشجویان دانشگاه گیلان تصمیم گرفتند که ساعت 10 مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه تجمع کنند و همانطور که میدانیم دانشجویان دانشگاه های دیگر و مردم سبز اندیش اجازه ورود به دانشگاه رو به هیچ وجه ندارند برای همین عده ای از دوستان دانشجوی سایر دانشگاه ها و دانشکده ها تصمیم گرفتند که 16 آذر ساعت 16 مقابل دانشگاه علوم پایه واقع در منظریه تجمع کنند و اعتراض خودشون رو نشون بدند.

۱۳۸۸ مهر ۲۹, چهارشنبه

هفته نامه آلمانی "در اشپیگل" فاش ساخت که حزب الله به دستورحکومت ایران، مسؤول قتل رفیق الحریری شد

هفته نامه آلمانی "در اشپیگل" فاش ساخت که حزب الله به دستورحکومت ایران، مسؤول قتل رفیق الحریری شد
دو هفته مانده به انتخابات پارلمانی لبنان، و درحالی که حزب الله و حامی اصلی آن، جمهوری اسلامی ایران برای درو کردن ثمر تلاشهای سالهای اخیر خود چشم انتظارنشسته و «به پیروزی» نیز ازهم اینک ابرازاطمینان می کنند، انگشت اتهام درقتل رفیق الحریری نخست وزیراسبق و محبوب لبنان به سوی سازمان حزب الله کشیده شد.
نشریه آلمانی «دراشپیگل» شنبه نوشت دادگاه ویژه سازمان ملل درلاهه هلند در پی بررسی اسناد و مدارک به این نتیجه رسیده است که انفجاری که علیه کاروان حامل اتومبیل رفیق الحریری و یارانش درقلب بیروت روی داد که به کشته شدن نخست وزیر اسبق لبنان و شماری از همراهان او انجامید، توسط سازمان حزب الله ترتیب یافته بود. رفیق الحریری با فتنه گری های حزب الله و همچنین ادامه تسلط سوریه بر لبنان به شدت مخالفت می ورزید.
«دراشپیگل» می نویسد که این دادگاه ویژه امور لبنان درلاهه، نتایج بدست آمده را به دلیل انتخابات مهمی که دو هفته دیگر درلبنان برگزارمی شود، تا کنون محرمانه نگاه داشته است.
رفیق الحریری که تازه ازنخست وزیری لبنان کناررفته بود ولی نامزد دوباره انتخابات جدید بود، چهاردهم فوریه 2005 کشته شد.
مدتها انگشت اتهام دراین قتل متوجه سوریه بود. همزمان با رفیق الحریری، شمار زیادی ازروزنامه نگاران و شخصیت های سیاسی لبنان، که همگی از مخالفان نفوذ سوریه و حزب الله بودند، در آن ماهها کشته شدند.
ماجراجوئی های حزب الله لبنان اوائل تابستان بعد، به نبردی 33 روزه با اسرائیل منجر شد که به لبنان خسارات زیربنائی سنگینی رساند و بیش از 1200 نفر را کشت اما حزب الله باز ادعای پیروزی کرد. حزب الله با به راه انداختن حملات مرگباری که به نبرد 33 روز منجر شد، می خواست اززیراتهام همکاری با سوریه درقتلهای سیاسی رهائی یابد.

«در اشپیگل»: آیا عامل سوءقصد کننده، به تهران پناهنده شده است؟

به نوشته «دراشپیگل» یکی ازاعضای تیم قتل رفیق الحریری، عبدالمجید رملوش عضو تشکیلاتی بود که ازسوی حزب الله به ایران می رفت و درایران آموزش نظامی دیده بود. او هنگام تامین تجهیزاتی که درقتل به کار رفت، دریک اشتباه ساده، به دوست دختر خود نیز تلفن کرده بود. او تامین کننده این تجهیزات ارتباطی برای تیم بود. رد پای رملوش دیگر هرگز بدست نیآمده است. ممکن است آمران توطئه قتل، خود او را نیز کشته باشند یا ممکن است درایران پناه گرفته باشد.
آن یک بی احتیاطی رملوش سرنخ ماجرا را به حاج سلیم رسانده، که بنظر می رسد که طراح اصلی قتل حریری بوده است. از سلیم بعنوان یکی ازجانشینان عماد مغنیه نام برده می شود. مغنیه افسرارشد عملیاتی حزب الله و متصدی طراحی و اجرای انفجارها و سوءقصدهای حزب الله، در فوریه 2008 درسوریه کشته شد.
تحقیقات دادگاه ویژه لبنان درلاهه هلند نشان داده است که نیروهای حزب الله اتومبیل میتسوبیشی را که مواد انفجاری درآن کارگزاری شد تا هنگام عبور کاروان اتومبیلهای حریری منفجرشود، خریداری کرده بود. درژانویه 2008 یکی ازفرماندهان حزب الله درانفجاری دربیروت کشته شد که این قتل نیز با حلقه عاملان سوءقصد به جان رفیق الحریری مرتبط تشخیص داده شد.
حسن نصرالله درپایان نبرد 33 روزه مدعی بود که نه تنها پیروز شده بلکه «سلاح مقاومت» را دراختیار دارد.

«کمک های مالی ایران به خاواده های لبنانی بسیار کلان بوده است»

جمهوری اسلامی ایران درسه سال اخیر تلاش گسترده ای را برای بازسازی توان نظامی ومالی و لوجستیک حزب الله به عمل آورد. مهندس حسام خوش نویس رئیس ستاد ایرانی بازسازی لبنان ازنخستین روزهای پس ازجنگ سی و سه روزه به لبنان فرستاده شد. روزنامه های ایران نوشتند خوش نویس حاضرنیست رقم واقعی بودجه ای را که دراین سه سال برای بازسازی لبنان ازبیت المال ایران پرداخته شد، بیان کند. اما فهرستی که او از پروژه های کلان ایران درلبنان ارائه می کند، بسیار بلند بالاست.
پرویز داوودی معاون محمود احمدی نژاد نیز تا کنون چند بار به لبنان سفرکرده واز کارهای ستاد ایرانی بازسازی لبنان دیدار داشته است.
ایران دریک سال اخیر عواملی را درصحنه سیاست لبنان که می توانستند به تحقق هدف مشترک حزب الله وایران کمک کنند، به ایران دعوت کرد، ازمسیحیان ناراحت گرفته تا عوامل دیگر را. میشل عون یکی ازمهمترین هم پیمانان حزب الله است که درتهران، اصفهان و دیگر نقاط ایران مورد پذیرائی مجلل قرارگرفت و فرشهای نفیسی هنگام دیدارش ازنمایشگاه فرشهای درجه اول ایرانی به او اعطا شد. محمد رضا شیبانی سفیرایران درلبنان دراین سه سال تقلای عظیمی کرده تا هرعامل لبنانی را ازهرراهی که شده به حزب الله وایران نزدیک کند.
ماه گذشته محمد دهقان معاون محمود احمدی نژاد و رئیس بنیاد شهید ایران به لبنان رفت تا از نزدیک برکار اعطای کمک مالی و بازسازی واحدهای مسکونی برای خانواده های حزب الله و دیگر لبنانی هائی که می توانند به صف حامیان حزب الله درآیند، رسیدگی کند.
ایران با پولهای کلانی که دراین سالها هزینه کرده، اکنون مترصد نتیجه بخش بودن این سرمایه گذاری کلان درانتخابات هفتم ژوئن لبنان است. جمهوری اسلامی ایران و حزب الله دورخیزکرده و اکنون با نزدیک شدن موعد انتخابات، ناخن به هم می سایند تا اکثریت پارلمانی را ازدست ملی گرایان لبنان بدر آورند، و حزب الله و یاران مجیزگویش تشکیل دهنده دولت بعدی باشند.
پیروزی حزب الله درانتخابات پارلمانی یا تقویت چشم گیر آن، ازهم اینک موجب نگرانی جهان غرب و بالاترازآن، کشورهای عربی و میانه روی اسلامی است.
اقدام مصر درعلنی کردن کشف یک باند 49 نفره ازتروریستهای حزب الله درخاک مصر، که علیه امنیت ملی مصر، به بهانه کمک رسانی تسلیحاتی به «برادران مقاومت درغزه» توطئه چینی کرده بودند، خشم شدید مصر و حکومتهای میانه روی عرب را متوجه حزب الله کرد.

حسن نصرالله دراولین واکنش خود گفت «کمک به برادران ما درغزه ازخاک مصر، گناهی نیست که حزب الله شرمنده آن باشد». نصرالله تاکید کرد که سامی شهاب، مامور ارشد حزب الله ازسال 2004 برای ایجاد تشکیلات حزب الله درمصر به آن کشور اعزام شده بود.
نشریات مصر و رسانه های کشورهای میانه روی عرب درهفته های اخیر مملو از انتقادهای بی سابقه علیه حسن نصرالله و حزب الله بوده است. اما نوک اصلی این حملات، متوجه جمهوری اسلامی ایران است که بعنوان حامی اول حزب الله درجهان مطرح است.
مصرماه گذشته حافظ منافع ایران درقاهره را نیز احضارکرد و ازاو دررابطه با «دخالت آشکار در امورمصر» و «حمایت از باند حزب الله برای حمله به گردشگران اسرائیلی درخاک مصر» توضیح خواست.
ایران درحال به کارانداختن نصرالله درحالی که نصرالله نیزبه نوبه خود فعالان ترور را به کارمی گیرد. تشکیلات اطلاعاتی مصری بعنوان کسانی که این بند ناف ترور را قیچی کرده اند، ترسیم شده اند (الاهرام مصر، 13 آوریل 200

احمد ابوالغیط وزیرخارجه مصرنیزماه گذشته گفت، ایران از طریق ایجاد تشکیلات حزب الله درمصرمی خواهد که جای پای خود را درآن کشور تقویت کند و به مصر لطمه بزند. حسنی مبارک نیز زبان به انتقاد شدید ازحاکمیت ایران گشود.
عربستان سعودی نیز که پیشتر تحرکات حزب الله درآغاز جنگ 33 روزه را «خود سری های فتنه انگیزانه» نامیده بود، نگران عواقب نتایج انتخابات پارلمانی لبنان است.
رئیس جمهوری مبارک درارتباط با این ماجرا، درسخنرانی خود در اسماعیلیه، درآئین بیست و هفتمین سالروز باز پس گرفتن صحرای سینای (که با 23 آوریل مصادف بود) به نقش ایران دراین ماجرا اشاره کرد. دراین نطق مبارک گفت: «ما به ارتباط میان امنیت ملی مصر با امنیت و ثبات خاورمیانه، خلیج (فارس)، دریای سرخ، منطقه دریای مدیترانه، سودان، کشورهای حوزه نیل و آفریقا واقف هستیم. ما با هویت عربی خود همبستگی داریم و به عوامل منطقه ای مخالف صلح (یعنی ایران) که منطقه را به سوی پرتگاه می کشانند، امکان دخالت نخواهیم داد».
مبارک افزود: «این عوامل ( ایران و سازمان های تحت فرمان آن) می خواهند نفوذ خود را تحکیم بخشند و دستور کارخود را درقبال جهان عربی اجرا کنند و موجب اختلاف دردنیای عرب و صحنه فلسطینی شده و عوامل خود (حزب الله) را به منطقه می فرستند تا امنیت ملی مصر را تهدید کرده، مرزهای مصر را به خطراندازند و ثبات آن کشور را متزلزل کنند».
پرزیدنت مبارک با ارسال پیامی تهدید آمیز برای ایران گفت «ما به شما می گوئیم: ما کاملا به توطئه های شما واقف هستیم. ما این توطئه های شما را افشا کرده و واکنش لازم را نشان می دهیم. ازدخالت مخرب در امور فلسطینیها دست بردارید، ازخشم مصر و ملت آن بترسید» (خبرگزاری خاورمیانه، 23 آوریل 2009).
اما علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران چهارشنبه دریک سخنرانی درتهران گفت: «حمایت ازحماس درغزه و پشتیبانی ازحزب الله درلبنان و اینکه ایران اولین حامی حماس و حزب الله درجهان باشد، مایه افتخار ماست». (خبرگزاری فارس، 20.5.2009).گسن نصرالله ابزاری دردست ایران (روزنامه الندوه، عربستان سعودی، 14 آوریل)

جوزف بایدن معاون رئیس جمهوری آمریکا نیز که پریروز و دیروز (جمعه و شنبه) دربیروت با سران لبنان دیدارداشت، تاکید کرده که همکاری های ایالات متحده با دولت بعدی لبنان، به نتایج انتخابات این کشور بستگی دارد.
بایدن گفت: «ایالات متحده براساس ساختار دولت جدید بیروت و سیاستهائی که درپیش بگیرد، نحوه کمک خود به لبنان را ارزیابی می کند».
ایالات متحده دردو سال اخیر کمک های نظامی به ارتش لبنان را با هدف تقویت ملی گرایان لبنانی دربرابر حزب الله آغاز کرد. بایدن شنبه با الیاس مور، وزیردفاع لبنان نیز دیدارکرد.
حزب الله با صدور بیانیه ای ازسفربایدن به لبنان درموقعیت کنونی ابراز ناخرسندی عمیق کرد و آنرا «دخالت آشکار در انتخابات پیش رو و امورداخلی لبنان» نامید.
ماه گذشته نیزهیلاری کلینتون وزیرخارجه آمریکا ازلبنان دیدار داشت و تاکید کرد که «آمریکا درهیچ قرارداد احتمالی خود با سوریه به لبنان خیانت نخواهد کرد»، و افزود «ما به حمایت ازصداهای میانه روی درلبنان ادامه می دهیم».

هیچ نظری موجود نیست: