وعده ما: 16 آذر ساعت 16

دانشجویان دانشگاه گیلان تصمیم گرفتند که ساعت 10 مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه تجمع کنند و همانطور که میدانیم دانشجویان دانشگاه های دیگر و مردم سبز اندیش اجازه ورود به دانشگاه رو به هیچ وجه ندارند برای همین عده ای از دوستان دانشجوی سایر دانشگاه ها و دانشکده ها تصمیم گرفتند که 16 آذر ساعت 16 مقابل دانشگاه علوم پایه واقع در منظریه تجمع کنند و اعتراض خودشون رو نشون بدند.

۱۳۸۸ مهر ۲۸, سه‌شنبه

مهدی کروبی: خود را برای همه چیز آماده کرده ام

مهدی کروبی: خود را برای همه چیز آماده کرده ام

تاریخ : ۲۸ مهر ۱۳۸۸ • دسته: تیتر یک
نمایندگان «کانون مدافعان حقوق بشر» و «شورای ملی صلح» عصر دوشنبه بیست و هفتم مهر ۱۳۸۸ با حضور در منزل مهدی کروبی با قدردانی از تلاش‌های او برای احقاق حقوق ملت، حمایت خود را از این تلاش‌ها اعلام کردند. آنان که نقش و تأثیر اقدام‌های کروبی در حوادث اخیر ایران را از منظر « صلح» ارزیابی می‌کردند، بر ادامه این تلاش‌های آگاهی‌بخش برای ممانعت از وقوع حوادث ناگوار بدتر در جامعه تأکید کردند.
بر این اساس این فعالان مدنی از آنجا که شرایط کشور را حساس ارزیابی می‌کردند، نگرانی‌های خود چنین بیان کردند. « تلاش برخی برای نظامی کردن فضای جامعه»، « نقض قانون اساسی»،« تشدید بحران اقتصادی» و « احتمال امتیازدهی در خارج و تشدید فشارها در داخل»، عمده نگرانی‌های اعضای « کانون مدافعان حقوق بشر» و « شورای ملی صلح» بود.
وضعیت فعالان سیاسی و مدنی که در جریان حوادث پس از انتخابات، بازداشت شده‌اند نیز نکته‌ای بود که چند تن از وکلایی که در این دیدار حضور داشتند به آن اشاره کردند؛ نکاتی که نگرانی حاضران را به همراه داشت. این نگرانی با ابراز تأسفی نیز همراه شد و آن ادامه بازداشت عیسی سحرخیز، عبدالله مؤمنی، احمد زیدآبادی و کیوان صمیمی از اعضای کمیته اجرایی شورای ملی صلح بود.
طرح برخی شعارها در چند ماه گذشته از جمله در راهپیمایی روز قدس، موضوع دیگری بود که حاضران نسبت به گسترش این شعارها ابراز نگرانی کردند؛ شعارهایی که به اعتقاد حاضران، شعارهای انحرافی است که می‌تواند زمینه برخورد سخت را با جنبش اصلاحی فراهم کند.
به این ترتیب نمایندگان « کانون مدافعان حقوق بشر» و « شورای ملی صلح» توجه رهبران این جنبش از جمله مهدی کروبی را به این نکته جلب کردند که باید نقشی مؤثر‌تر در جنبش سبز داشته باشند.
اشاره حاضران به اندیشه‌ جریانی که نمی‌خواهد به حقوق مردم توجه کند، با وجود آنکه در اسلام بر رعایت حقوق انسان‌ها تأکید شده است، پیش زمینه سخنان مهدی کروبی شد تا از تلاش عده‌ای برای ایجاد انحراف در اساس انقلاب سال ۱۳۵۷سخن بگوید.
او ملت ایران را در مبارزه با استبداد، ملتی رشد یافته معرفی کرد که در طول یکصد سال گذشته در منطقه پیشگام بوده‌اند. بنابراین حوادث پیش آمده برای مردم ایران را پس از برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در شأن ملت ایران ندانست، چرا که به اعتقاد او، « انقلاب اسلامی» موجب دگرگونی جامعه شد تا حکومتی متکی بر آرای مردم شکل بگیرد.
کروبی سپس پس از آنکه تحلیلی از اوضاع و شرایط جامعه سیاسی ایران پس از خرداد سال ۱۳۷۶ارائه کرد، چنین نتیجه گرفت: « حوادثی بر اثر برخی غفلت‌ها رخ داده است که اوضاع اینگونه شده است.»
اما کروبی از تداوم تلاش‌های یکصد ساله مردم با وجود فراز و نشیب‌ها که از ان به عنوان نقطه قوت یاد کرد، سخن گفت: « از آنجا که مردم ایران با هوش و رشدیافته هستند، چراغ روشنگری، هدایت و مبارزه خاموش نشد و در فرصتی مناسب با حضور در انتخابات اخیر، حرکتی توفنده و آرام را با حضور در پای صنوق‌های رأی انجام دادند.»
کروبی که فشارهای اخیر بر فعالان سیاسی را در ادامه حرکت اصلاحی مردم به دلیل رشد آنان، بی‌اثر می‌دانست، از روحیه مردم و به موقع حرکت کردن آنان به عنوان امری بسیار عظیم یاد کرد.
محمد قوچانی، عیسی سحرخیز، ابراهیم امینی و عبدالله مؤمنی چند تن از حامیان کروبی در انتخابات اخیر بودند که اینک در بازداشت به‌سر می‌برند
کروبی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از اینکه راه های ارتباطی او را با مردم بسته‌اند، انتقاد کرد.
توقیف روزنامه‌ اعتماد ملی، پلمپ دفتر شخصی مهدی کروبی، پلمپ دفتر حزب اعتماد ملی و ممانعت از نشست دوستانه شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، نمونه‌هایی بود که کروبی برای تأیید ادعای خود ذکر کرد. چنانکه مهدی کروبی که به همراه میرحسین موسوی دیگر کاندیدای انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، به روند برگزاری این انتخابات معترض است، این روزها پس از آنکه دفتر شخصی و همچنین دفتر حزب‌اش- حزب اعتماد ملی- پلمپ شد، مجبور است از میهمانان خود فقط در منزل‌اش پذیرایی ‌کند.
بر این اساس او گفت که به لطف خدا آقایانی که فکر می‌کردند می‌توان با فشار، این قضیه را خاتمه داد، فهمیدند که نمی‌شود.
طرح برخی از شعارها که از جمع‌های حامیان جنبش سبز شنیده می‌شود و نگرانی فعالان مدنی حاضر در این نشست را به همراه داشت، پاسخ کروبی را این‌چنین به همراه داشت: « این شعارها عکس‌العمل کارهای نسنجیده آقایان است چرا که ملت ایران، زمانی از مردم فلسطین حمایت می‌کردند که در سخت‌ترین شرایط قرار داشتند بنابراین حالا معنا ندارد که این شعارها داده شود.» بر این اساس او نه تنها این شعارها را غلط ارزیابی کرد بلکه او نیز طرح این شعارها را زمینه‌ساز برخورد سخت دانست.
نکته دیگری که کروبی در این دیدار بیان کرد همان موضوع نامه‌هایش بود. « وقتی قضایا را شنیدم مطمئن عرفی شدم؛ بنابراین خواستم هشدار دهم تا مراقب باشند. بنابراین اینکه گفته می‌شود، نظام متهم می‌شود را قبول ندارم چرا که هدف این است تا نظام پالایش و پاک شود؛ زیرا که دلمان برای نظام می‌سوزد.»
کروبی با تأکید بر این جمله که همه فعالان جنبش سبز به دنبال اصلاحات هستند نه براندازی، گفت که باید همه خواسته‌هایمان در چارچوب نظام اسلامی باشد.
دفاع از حقوق افراد با گرایش‌های مختلف سیاسی و عقیدتی با مشخص بودن چارچوب فکری مشخص نکته ای بود که کروبی به عنوان وظیفه خود بر آن تأکید کرد. بنابراین او با بیان این جمله که جنبش ادامه دارد، اصلاحی هم هست و باید مواظب مرزبندی‌ها باشیم، گفت که خود را برای همه چیز آماده کرده است.
پایان بخش سخنان مهدی کروبی، جمع‌بندی حاضران بود: « اصالت به اراده مردم، اصالت دادن به انسان است که به مباحث حقوق بشری نزدیک می‌شود.»
بر این اساس انتظار آنان چنین بود: « ما نیز چون مردم، انتظارمان فقط انتظاری سیاسی نیست بلکه انسان‌دوستانه هم است.» به این ترتیب پیشنهاد خود را چنین بیان کردند: « کمیته صیانت از آرا را به کمیته صیانت از حقوق ملت ارتقاء دهید، چرا که این امر بر اساس اصل سوم قانون اساسی است.»

هیچ نظری موجود نیست: